Yhteisöjäsen esittäytyy: CGI

Esittelemme verkkosivuillamme Tietojohtaminen ry:n yhteisöjäseniä. Ensimmäisenä esittelyvuorossa on CGI, joka on yksi Suomen suurimmista IT- ja liiketoimintakonsultoinnin palveluyhtiöistä.

Mikä tietojohtamisessa puhuttaa organisaatiossanne, CGI:in julkishallinnon tiedolla johtamisen konsultti Anna-Maija Moilanen?

Kiinnostus tietojohtamista kohtaan on noussut kovasti viime vuosina. CGI toimittaa asiakkailleen tietojärjestelmiä, jotka tuottavat suuria määriä dataa esimerkiksi talous- ja henkilöstöhallinnon, terveydenhuollon ja opetustoimen tarpeisiin. Organisaatiot haluavat käyttää faktatietoa nykyistä enemmän päätöksenteossa mutta ne kaipaavat tukea datan työstämisessä hyödynnettävään muotoon sekä arjen käytäntöjen muutoksessa, miten tieto tuodaan osaksi organisaatioden toimintoja. Tämä edellyttää toimintatapojen uudistamista, henkilöstön tiedonkäyttötaitojen kehittämistä sekä analytiikkapalveluita tuomaan tarvittava tieto sitä tarvitseville mahdollisimman valmiiksi pureskeltuna. Datan odotetaan tuovan uutta ymmärrystä oman organisaation ja ympäristön kehityksestä. Potentiaalia on mutta käytännön toimet vaativat pitkäjänteistä ja jatkuvaa työstämistä.
 

Missä tehtävissä tietojohtamisen asiantuntijat työskentelevät CGI:llä?

CGI:llä on suuri määrä datan ammattilaisia monissa eri tehtävissä tietojärjestelmien ylläpidosta data-analytiikkaan sekä asiakaskonsultointiin tiedolla johtamisen käytäntöjen toteuttamisessa. Olemme datan käsittelyn osaajia, luomme tietovarastoja ja viemme dataa raportointiratkaisuihin. Palvelumuotoilijamme auttavat organisaatioita käyttöliittymäkehittämisessä ja käytäntöjen uudistamisessa. Meillä työskentelee tietojohtamisen maistereita muun muassa tarjoaman kehittämisessä ja asiakaskonsultoinnissa.

 

CGI Suomi verkkosivut

Viimeksi muutettu: 
27.8.2021